Nugaros skausmas pereinantis i koja

Kaip Atsikratyti Nugaros Skausmo, Pereinančio Į Koją

Etiologija

Tarpslankstelinė Išvarža

Tarpslankstelinė išvarža atsiranda, kai stuburo disko branduolys prasiveržia pro skaidulinį žiedą. Tai sukelia aplinkinių nervų šaknelių suspaudimą, dėl kurio atsiranda nugaros skausmas, tirpimas ar silpnumas, plintantis nuo nugaros iki kojų.

Stuburo Stenozė

Stuburo stenozė - tai būklė, kai stuburo kanalas siaurėja dėl degeneracinių pokyčių ar uždegimo, sukeliant nervų suspaudimą ir skausmą, spinduliuojantį iki kojų.

Spondilolistezė

Spondilolistezėje vienas iš slankstelių pasislenka kito atžvilgiu. Tai sukelia nervų šaknelių suspaudimą ir skausmą, spinduliuojantį iki kojų.

Raumenų Disbalansas ar Įtampa

Raumenų disbalansas ar įtampa, ypač apatinėje nugaros dalyje, gali sukelti nervų įtempią ir skausmą.

Papildomos Priežastys

  • Arachnoiditas: Tai uždegiminė būklė, veikianti nugaros smegenų ir stuburo skysčio apvalkalo (arachnoido) audinius, sukelianti skausmą ir diskomfortą.
  • Artritas: Degeneraciniai sąnarių pokyčiai, įskaitant stuburą, gali sukelti skausmą ir raumenų įtampą.
  • Apatinės Nugaros Dalies Raumenų ir Raiščių Patempimas: Per didelis fizinis krūvis ar traumos gali sukelti patempimus, sukeliančius skausmą.
  • Prasta Laikysena: Ilgalaikė netinkama laikysena, ypač sėdint, gali sukelti nugaros ir kojų skausmą.
  • Netaisyklingas Sunkių Daiktų Kėlimas: Netinkama kėlimo technika gali sukelti raumenų ir raiščių patempimus bei stuburo išvaržas.
  • Per Mažas Fizinis Aktyvumas: Trūkstant reguliaraus judėjimo, mažėja stuburo lankstumas ir raumenų stiprumas, didėja skausmo rizika.
  • Stresas: Emocinis stresas gali sukelti raumenų įtampą ir skausmą, taip pat gali turėti įtakos skausmo suvokimui ir valdymui.

Nugaros Skausmo Pereinančio Į Koją Simptomatika

  • Neurologinė Manifestacija: Skausmo pojūčiai nugaroje ir kojoje dažniausiai yra radikulopatinio pobūdžio, kur skausmas, jaučiamas kaip deginantis, aštrus ar šaudantis, atspindi nervų šaknelių dirginimą ar traumą. Šis skausmas, mediciniškai vadinamas sciatica, yra būdingas tarpslankstelinės išvaržos atvejais, kai išvarža suspaudžia ischialgijos nervą.
  • Jutiminė Disfunkcija: Tirpimas ar silpnumas kojoje, kliniškai žinomas kaip parestezija, rodo specifinio nervo, dažniausiai ischialgijos, funkcinį sutrikimą. Šie pojūčiai gali atsirasti dėl nervo šaknelių kompresijos ar uždegimo, sukelto stuburo patologijų.
  • Motorinis Funkcijų Sutrikimas: Judėjimo ribotumas, susijęs su skausmu, rodo, kad pažeidimas turi įtakos ne tik jutimo, bet ir motorikos nervų pluoštams. Tai gali būti susiję su mišriu nervų pažeidimu, apimant tiek motorinius, tiek sensorinius nervų pluoštus.

Diagnostikos Procesas

  • Išsamus Fizinis Patikrinimas: Apima ne tik bendrą fizinę apžiūrą, bet ir specifinius neurologinius testus, tokie kaip Lasegue'o ar Kernig'o testai, kurie padeda nustatyti nervų šaknelių dirginimą ar pažeidimus.
  • Magnetinio Rezonanso Tomografija (MRT): Šis tyrimas yra aukso standartas nustatant tarpslankstelinių išvaržų buvimą ir jų dydį, taip pat nervų šaknelių suspaudimą. MRT suteikia detalų vaizdą minkštųjų audinių struktūrų, tokių kaip diskai, nervų šaknys ir raiščiai.
  • Kompiuterinė Tomografija (KT): Naudojama norint gauti išsamų kaulų struktūrų vaizdą, ypač vertinga diagnozuojant stuburo stenozę ar spondilolistezę.
  • Elektromiografija (EMG): EMG tyrimas gali būti atliekamas norint nustatyti nervų pažeidimo lygį ir lokalizaciją. Tai svarbu siekiant nustatyti, ar skausmas kojoje yra tiesiogiai susijęs su nugaros nervų pažeidimu.

Apibendrinant, nugaros skausmas, pereinantis į koją, yra multifaktorinė būklė, kuri gali būti sukelta įvairių stuburo struktūrų patologijų. Mūsų klinikoje siūlome išsamią kineziterapijos paslaugų programą, kuri yra neatsiejama šios būklės gydymo dalis.

Kineziterapija padeda ne tik malšinti skausmą, bet ir stiprinti nugaros bei kojų raumenis, gerina laikyseną, judėjimo lankstumą ir bendrą kūno funkcionalumą.

Individualizuotas požiūris į kineziterapiją, atsižvelgiant į paciento specifinius poreikius ir diagnozę, yra esminis siekiant efektyvaus ir tvaraus gydymo rezultato.

Mes įsipareigojame suteikti aukščiausios kokybės priežiūrą, naudodami naujausius mokslinius tyrimus ir gydymo metodus, kad mūsų pacientai galėtų grįžti į skausmo neturinčią kasdienybę.

Grįžti į tinklaraštį

Kankina nugaros skausmas pereinantis į koją?

Mes jums galime padėti. Kreipkitės į mūsų kineziterapijos kliniką jau dabar ir pradėkite sveikti su kineziterapeuto pagalba.




Atsiliepimai apie mūsų kineziterapijos kliniką:

Susisiekite kineziterapeuto konsultacijai: